Top 10 pături pentru picnic

Un picnic reușit nu se rezumă doar la mâncare. Organizarea unei astfel de activități nu este tocmai ușoară, mai ales că trebuie să fii atent la toate detaliile, pentru ca mai apoi să te poți …

patura picnic

Un picnic reușit nu se rezumă doar la mâncare. Organizarea unei astfel de activități nu este tocmai ușoară, mai ales că trebuie să fii atent la toate detaliile, pentru ca mai apoi să te poți bucura din plin de momentele petrecute în aer liber, în compania celor dragi. Pătura de picnic joacă un rol important în asigurarea unui confort sporit în timpul ieșirilor la iarbă verde. 

O pătură de picnic îți asigură o suprafață confortabilă și curată, pe care să stai comod și pe care să poți așeza alimentele și băuturile.  Utilizarea unei astfel de articol special pentru activitățile în aer liber îți oferă numeroase avantaje, de care nu te poți bucura dacă optezi pentru o pătură obișnuită. De exemplu, te protejează de umezeală și de noroi. De asemenea, îți creează condiții excelente pentru ieșirea în aer liber, întrucât te vei putea relaxa pe o suprafață moale.  

Păturile de picnic pot fi folosite inclusiv în camping, drumeții, la concerte sau chiar diverse evenimente sportive. Pentru că se pliază ușor și nu ocupă mult spațiu, le poți depozita fără probleme în portbagajul mașinii. 

Unele pături de picnic sunt reversibile,  pentru a se potrivi cu diferite ocazii sau stări de spirit.

Pătură de picnic impermeabilă Vichy Vert Fonce 

Pătură de picnic impermeabilă Vichy Vert Fonce

Această pătură este confecționată din bumbac gros, fiind dublată de un strat din poliester impermeabil. Datorită dimensiunilor generoase  (140 x 280 cm), pătura este ideală pentru un picnic la care participă până la 6-8 persoane.

Are un sistem de prindere cu arici și cu mâner, putând fi transportată la fel ca o geantă. În cazul în care se murdărește la picnic, o poți spăla la 30° C, scăpând rapid de petele persistente.

O astfel de pătură poate fi oferită și cadou unui prieten iubitor de picnicuri.

Pătură picnic Banz, cu 3 straturi

Pătură picnic Banz

Pătura cu un design unic australian are o lățime de 150 cm și o lungime de 200 cm, fiind o variantă excelentă pe care o poți lua în calcul dacă organizezi picnicuri la care participă un număr mai mare de persoane, respectiv până la 6. 

Pentru un confort ridicat, aceasta este confecționată din 3 straturi din amestec de lână, microfleece și bumbac, fiind, de asemenea, moale și ușor de curățat. Acest articol are o rezistență crescută la apă și murdărie. În plus, este ușor de transportat, rulându-se într-o geantă. Curelele sunt confecționate din  piele PU, având catarame din cupru.

Pătură de picnic JEMIDI

Pătură de picnic JEMIDI

Este o pătură XXL, având o lungime de 200 cm și o lățime de 180 cm. După utilizare, o poți rula, fiind ușor de depozitat, fără a ocupa foarte mult spațiu.

Partea superioară este confecționată din fleece pufos, iar cea inferioară este izolatoare, având o folie din aluminiu impermeabil.  Pătura se poate spăla la  30°C, fiind recomandat un program de spălare delicată. Totodată, o poți folosi pentru diverse alte activități în aer liber, precum campingul, și chiar și la plajă.

Pătură Picnic impermeabilă VonShef 1000229 

Pătură Picnic impermeabilă VonShef 1000229

Este o pătură perfectă, dacă ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni. Acesta măsoară 220 cm în lungime și 200 cm în lățime.

Produsul este fabricat dintr-o țesătură extrem de rezistentă, căptușeala fiind confecționată din fibre PEVA impermeabile. 

Pentru a putea fi transportată cu ușurință, pătura VonShef este prevăzută cu chingi și mâner din piele ecologică.

Pătură picnic BlueKitty

Pătură picnic BlueKitty

Această pătură de picnic BlueKitty îți va asigura un confort excelent, fiind umplută cu material antialergic. Mai mult, o poți folosi atât la activități în aer liber, cât și acasă, având 180×200 cm, respectiv 50x20x20 cm, după pliere.

Pătură de picnic BlueKitty este cusută manual în Polonia și este fabricată din materiale de cea mai înaltă calitate, respectiv bumbac, polar original Minky Plush, nailon impermeabil antialergic. 

Materialele utilizate au certificat OEKO-TEX 100, clasa I.

Pătură picnic Skoda

Pătură picnic Skoda

Poți opta pentru o pătură veselă, în culori vii. Aceasta are o lungime de 200 cm și o lățime de 150 cm. O vei putea depozita cu ușurință, pliată măsurând 40×30 cm.

Pătura este fabricată 100% din poliester PEVA, partea inferioară a acesteia fiind rezistentă la apă.

Pătură de picnic impermeabilă Les Jardins de la Comtesee

Pătură de picnic impermeabilă Les Jardins de la Comtesee

Aceasta este ideală pentru un picnic în 2, având 140 x 140 cm. Pătura de picnic Les Jardins de la Comtesee este confecționată din bumbac gros, având în partea inferioară poliester impermeabil.

Dispune de propriul sistem de prindere, cu arici, fiind ușor de transportat și de depozitat. Se recomandă spălarea la 30° C.

Datorită designului vesel, această pătură fabricată în Franța poate reprezenta o idee excelentă de cadou.

Pătură de picnic tartan Everestus

Pătură de picnic tartan Everestus

O pătură cu model tradițional de picnic, în carouri, având următoarele dimensiuni: 130×145 cm.

Partea inferioară este realizată din PVC 110gsm, fiind rezistentă la apă.

Pătura confecționată din PVC și acril vine la pachet și cu un săculeț de călătorie. O vei putea transporta facil, fiind prevăzută cu un mâner în acest sens. 

Pătură camping / picnic Spokey

Pătură camping/picnic Spokey

Pătura de picnic Spokey este potrivită dacă vrei să organizezi un picnic alături de partenerul sau partenera de viață, măsurând 140 x 200 cm. Nu va trebui să-ți faci griji cu privire la depozitarea acesteia, întrucât, după pliere va avea 39 x 27 cm.

Pătura este realizată din  poliester 190T.

Pătură pentru picnic VonShef 1000236

Pătură pentru picnic VonShef 1000236

Aceasta este o variantă rentabilă pentru picnicurile la care ai de gând să inviți mai mulți prieteni, având 220 x 200 cm.

Pătura este confortabilă și te protejează de umezeală și de apă, fiind realizată dintr-o țesătură rezistentă și din fibre PEVA impermeabile. De asemenea, are chingi și mânere din piele ecologică, pentru o transportare cât mai facilă.

Criterii în funcție de care să alegi o pătură potrivită

O pătură de picnic îți oferă un confort sporit pe toată perioada ieșirii la iarbă verde.  De asemenea, te protejează dacă solul este umed sau rece și, în plus, îți asigură condițiile optime pentru a servi delicioasele gustări pe care le-ai preparat. 

Alegerea păturii potrivite nevoilor tale poate fi o sarcină ușoară, dar ții cont de câțiva factori importanți:

Dimensiunile păturii;

Asigură-te că alegi o pătură suficient de mare pentru tine și prietenii sau membrii familiei tale. De asemenea, ține cont și de faptul că vei avea nevoie de spațiu pentru a așeza mâncarea, băuturile și alte accesorii.

Materialul păturii de picnic;

 Este important ca pătura să fie rezistentă la murdărie și la apă, iar curățarea acesteia să nu-ți dea mari bătăi de cap.

În general, bumbacul reprezintă o alegere destul de populară în rândul iubitorilor de picnicuri deoarece este moale, durabil și ușor de curățat. Cu toate acestea, păturile obișnuite din bumbac nu izolează bine și, drept urmare, nu te vor ajuta deloc dacă solul este umed. În schimb, păturile de picnic rezolvă aceste probleme, având o dublură din poliester impermeabil.

Păturile din  nailon sau poliester reprezintă o alternativă excelentă, deoarece acest material este impermeabil și izolant, dar nu este la fel de moale ca bumbacul sau lâna. Însă, vorbim despre pături ușor de transportat și de curățat.

Păturile din lână sunt grozave pentru condiții de vreme rece, deoarece sunt călduroase, izolează bine și se usucă rapid atunci când sunt umede.

Bugetul alocat.

Dacă ești un împătimit al picnicurilor și organizezi frecvent ieșiri la iarbă verde, ar trebui să-ți îndrepți atenția către o pătură de calitate, chiar dacă aceasta este mai scumpă.  Dacă aloci un buget mai generos vei putea cumpăra o pătură de care te vei bucura ani în șir la picnicuri. În schimb, dacă mergi ocazional la picnicuri, poți investi o sumă mai mică pentru achiziționarea păturii, urmând să o schimbi când se va strica.

Lasă un comentariu