Cum să organizezi un picnic perfect

După cum ai observat, nu este întotdeauna ușor să organizezi un picnic, deoarece sunt atât de multe lucruri care trebuie făcute pentru ca mica ieșire la iarbă verde să aibă succes. Acest articol te va …

organizare picnic lista

După cum ai observat, nu este întotdeauna ușor să organizezi un picnic, deoarece sunt atât de multe lucruri care trebuie făcute pentru ca mica ieșire la iarbă verde să aibă succes. Acest articol te va ajuta cu o serie de sfaturi practice pentru a te bucura, la următorul picnic, de o experiență cât mai plăcută alături de cei dragi.

Unde faci picnicul?

Alegerea zonei perfecte de picnic nu este tocmai floare la ureche, deși ai numeroase variante spre care îți poți îndrepta atenția. Dacă îți dorești o ieșire relaxantă la iarbă verde, poți opta pentru un picnic în parc, la pădure sau într-o poiană. Picnic poți organiza, totodată, și pe plajă și chiar în curtea casei tale.

Există multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Ai prefera un loc cu multă umbră sau o zonă mai însorită? Cauți o zonă cu peisaje frumoase? În realitate, nu există un răspuns corect sau greșit atunci când vine vorba de alegerea unei zone de picnic. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să găsești locul care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.

De exemplu, în cazul în care cauți un loc răcoros pentru picnic, într-o zi toridă de vară, te poți îndrepta spre o zonă de pădure. Totuși, trebuie să fii atent și la distanța pe care trebuie să o parcurgi. Dacă zona respectivă se află prea departe de casă, te va aștepta un drum destul de obositor. Mai mult, dacă ai și copii, există un risc destul de mare ca aceștia să se plictisească pe drum.

De asemenea, dacă plănuiești să stai mai multe ore în aer liber, ar fi indicat să alegi o zonă cu umbră și care, eventual, să se afle în apropierea unei surse de apă, fie că este vorba despre un lac pitoresc sau un râu de munte.

Importante sunt și facilitățile pe care dorești să ți le ofere o zonă de picnic, precum locurile de parcare disponibile, toaletele aflate în apropiere, coșurile de gunoi. Nu este un lucru rău să optezi pentru o zonă în care să existe și câteva magazine, care te pot salva din încurcătură dacă se întâmplă să uiți ceva. De asemenea, trebuie să stabilești dacă vrei un picnic într-o zonă mai izolată sau într-una animată, în care merg, de regulă, mulți oameni.

Câte persoane vin la picnic?

Este esențial să stabilești încă de la bun început câte persoane te vor însoți la picnic și, implicit, să eviți să inviți persoane pe ultima sută de metri. Fără un „calcul” precis, riști să ajungi în neplăcuta situație în care să constați, la fața locului, fie că nu ai pregătit suficiente gustări, fie că nu ai adus suficiente băuturi ori pătura de picnic este neîncăpătoare. De asemenea, există riscul ca nici farfuriile și nici tacâmurile nu vă ajungă.

Picnicurile reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii și, de ce nu, de a-i cunoaște mai bine. Poți organiza un picnic cu un singur prieten sau cu întreaga gașcă. De exemplu, pentru grupuri de 4-6 persoane, un coș de picnic este perfect deoarece conține suficientă mâncare pentru toată lumea, fără a fi prea greu.

Contează și tematica picnicului. De exemplu, acesta poate fi unul romantic, la care să mergi împreună cu partenera de viață. Un picnic poate fi o opțiune excelentă și pentru sărbătorirea zilei de naștere.

Fii atent la prognoza meteo

Vremea reprezintă un factor principal care-ți poate distruge picnicul. Dacă afară este urât, oamenii vor fi tentați să spună pas ieșirii la iarbă verde. Tocmai de aceea, este important să știi când este cel mai bun moment pentru picnicuri, astfel încât să poți planifica în consecință. De altfel, poți avea parte și de surprize mai puțin plăcute, dacă nu ții cont de prognoza meteo. O ploaie îți poate da mari bătăi de cap, nu crezi? Asigură-te că îți organizezi picnicul într-o zi senină, cu mult soare. Astfel, te poți bucura în voie de soare și de aer curat, fără să-ți faci griji că o ploaie ți-ar anula activitățile în aer liber. 

Ce iei cu tine

Îți recomandăm să îți notezi (fie pe o foaie, fie pe telefonul mobil) ce anume îți trebuie pentru organizarea picnicului tău. Verifică lista, înainte de ziua cea mare, pentru a te asigura că nu ai uitat nimic.

În principiu, pe lângă gustări și băuturi, vei avea nevoie de:

  • O pătură de picnic;
  • O față de masă;
  • Un coș de picnic, care să cuprindă de la tacâmuri până la farfurii, pahare și desfăcător pentru sticle. Nu uita de șervețele! Poți lua cu tine și prosoape de bucătărie.
  • O geantă termoizolantă, în care să depozitezi băuturile și alimentele pentru picnic;
  • Poți opta pentru un rucsac echipat, care conține toate accesoriile de care ai nevoie pentru organizarea unui picnic și care menține alimentele și băuturile la o temperatură optimă.   
  • Saci pentru gunoiul menajer;
  • Diverse jocuri, în funcție de preferințele tale și ale invitaților tăi.

Fii pregătit pentru orice fel de situație

Când organizezi activități în aer liber contează să fii atent la toate detaliile. Astfel, poți evita situațiile mai puțin plăcute, care ți-ar putea umbri plăcerea unui picnic perfect. Nu sunt excluse, în acest sens, arsurile solare, insolațiile, ciupiturile de insecte și nici micile accidentări. Îți recomandăm să iei cu tine, la picnic:

  • O loțiune pentru protecție solară;
  • Un spray anti-insecte, respectiv o cremă pentru ameliorarea ciupiturilor de insecte;
  • O soluție pentru dezinfectarea rănilor;
  • Pansament/plasturi pentru răni;
  • Medicamente pentru afecțiuni digestive;
  • O umbrelă mare de soare.

Planifică-ți meniul cu atenție

Când vine vorba despre gustările pe care le vei servi în ziua cea mare, trebuie să alegi alimente care să se mențină proaspete cât mai mult timp. Gândește-te că va trebui să le transporți, după care este posibil să mai treacă o oră-două până începi să mănânci. Tocmai de aceea, este indicat să-ți îndrepți atenția către alimente neperisabile.

Interesează-te dacă vreunul dintre participanți ține un anumit regim alimentar sau dacă este alergic la anumite ingrediente, tocmai pentru a evita situațiile stânjenitoare în care respectivele persoane nu pot mânca nimic.

Alegerea alimentelor depinde de tine. Singura limită este imaginația ta! Nu trebuie să cumperi mâncare sau băutură scumpă, ai nevoie doar de niște sandvișuri, aperitive și gustări reci, salate, fructe și băuturi. Acest lucru nu este doar mai ieftin, ci și mai sănătos, deoarece mănânci doar alimente de sezon. 

Există diferite tipuri de gustări pentru picnic pe care le poți aduce la următoarea ieșire la iarbă verde. Unele opțiuni populare includ:

  • Sandvișuri cu pui la grătar, roșii, avocado și bacon;
  • Brânzeturi și biscuiți;
  • Aperitive sub formă de frigărui;
  • crochete de cașcaval;
  • Plăcinte cu aluat din foietaj;
  • Fructe;
  • Legume proaspete;
  • Salate;
  • Brioșe sau fursecuri. 

Jocurile pe care le poți lua cu tine


Ieșirea la iarbă verde va fi și mai distractivă dacă, pe lângă servirea delicioaselor gustări, te concentrezi și asupra unor jocuri. 

Te poți distra, împreună cu familia sau cu prietenii, jucând badminton sau tenis ori o partidă de volei. Dacă spațiul îți permite, puteți juca inclusiv un meci de fotbal. 

Dacă îți dorești activități care să presupună un efort fizic mai mic, poți opta pentru șah, rummy, table sau un joc de societate, precum Monopoly, Catan, Activity. În plus, astfel de activități sunt atractive și pentru copii.

Lasă un comentariu