Activități la picnic: cum îți petreci timpul în aer liber 

Tu te-ai hotărât să mergi la un picnic dar nu știi cum să îți umpli timpul? Iată câteva activități de picnic pentru întreaga familie. Fie că este un picnic romantic în doi, fie unul în …

activitati picnic

Tu te-ai hotărât să mergi la un picnic dar nu știi cum să îți umpli timpul? Iată câteva activități de picnic pentru întreaga familie.

Fie că este un picnic romantic în doi, fie unul în compania prietenilor sau doar a familiei, timpul petrecut afară trebuie să fie de calitate. Trebuie să te relaxeze și să te deconecteze de problemele cotidiene sau de cele legate de serviciu.

Ce poți face la un picnic în doi?

După ce ai hotărât ce alimente să pui în rucsacul de picnic sau în coșul de picnic este bine să ai și un plan cu privire la timpul pe care îl vei petrece alături de persoana iubită. Poate aveți de gând doar să admirați peisajul sau vreți, pur și simplu, să vă relaxați la soare, în timp ce discutați subiecte banale, dar care vă creează plăcere. Ori, poate vreți să citiți în natură. Indiferent de preferințe, este indicat să organizezi în detaliu picnicul, pentru ca experiența să fie una perfectă. Totul depinde numai de modul în care crezi că este cel mai bine să te relaxezi alături de jumătatea ta.

Chiar și în doi pot exista câteva jocuri relaxante. Unul dintre cele mai populare astfel de jocuri se numește „Eu spionez”. Regulile sunt simple. O persoană îi descrie celeilalte un obiect, o persoană sau un loc, iar aceasta trebuie să ghicească despre ce este vorba. 

Prima persoană ar trebui să înceapă cu un cuvânt sau cu o expresie care va fi ușor de ghicit pentru al doilea jucător. De exemplu: „Spionez ceva galben…”. 

Un alt joc poate fi cel în care o persoană desenează imagini și cealaltă încearcă să ghicească ce anume a desenat.

Ce poți face în familie la picnic?

Dacă vrei să te bucuri de o ieșire la iarbă verde alături de familie și ai cel puțin un copil, atunci timpul petrecut la picnic trebuie să fie foarte bine organizat. În era în care gadgeturile și internetul ocupă 90% din timpul celor mici, trebuie să știi că ai un competitor foarte puternic și extrem de popular. Cu toate astea, nu poți renunța la zi în aer liber, dându-i posibilitatea vieții online să îți cucereasca copilul. Dacă nu ești dispus să investești, din diferite motive, inclusiv financiare, în board game-uri, iată câteva idei pe care le poți pune în practică afară, alături de copilul tău:

Concurs în sac de rafie

Mai puțin popular la noi în țară, concursul de alergare în sac de rafie, cu o proveniență din SUA, reprezintă un mod distractiv prin care să stimulezi spiritul competitiv al copilului tău. Bineînțeles, nu este important cine câștigă, ci contează faptul că această activitate îi va da celui mic încredere în forțele proprii. De asemenea, jocul va consolida relația dintre voi. Ce-i drept, și tu te vei distra destul de mult.

Concurs cu balonul

Dacă ai copil este absolut imposibil să nu ai 2 baloane colorate în casă. Le-ai găsit? Perfect! Acum este momentul să le folosești pentru o competiție pe cinste, contra cronometru. Concursul nu este deloc complicat și se poate desfășura chiar și în familii cu număr de membri impari. Stabilește două limite de distanță. Următorul pas constă în formarea de echipe din câte 2 membri. 

Coechipierii se așează spate în spate, iar între ei se plasează un balon umflat. După pornirea cronometrului, echipele trebuie să se deplaseze din punctul A în punctul B și invers, fără ca balonul să cadă. Cei care îndeplinesc cu succes „operațiunea” în cel mai scurt timp câștigă.

Balonul în lingură

Este clar că setul de picnic conține și linguri. Și știm deja că ai acasă câteva baloane colorate. Perfect! Umple-le cu puțină apă, astfel încât să aibă dimensiunea unui ou de gâscă, apoi pune-le în geanta de picnic.  Pregătește câte un balon cu apă pentru fiecare membru al familiei. După aranjarea zonei de picnic, este momentul pentru începerea competiției. 

Va fi nevoie să stabilești două puncte pentru Start și Final. Toți competitorii se vor alinia în zona de Start și vor ține, într-o mână, lingura cu balonul în ea. Cealaltă mână va trebui ținută la spate. La semnalul de start, fiecare participant va trebui să se deplaseze către linia de Final. Cine termină primul cursa, fără să scape balonul din lingură, este câștigător.

Vânătoarea de cârlige de rufe

Banalele cârlige de rufe vor fi binevenite în această activitate de familie. Este clar că toată lumea are acasă cârlige de rufe. Acum este momentul să le utilizezi pentru a te distra, împreună cu membrii familiei. 

În primul rând, va fi cazul să delimitezi o zonă mai mare de joc. Mai apoi, atașează între 5-10 cârlige de spatele tricoului fiecărui jucător. Acum, jocul poate începe! Toți participanții trebuie să „vâneze” cârligele celorlalți jucători și să adune cât mai multe. Cine reușește să strângă cele mai multe cârlige câștigă.

Picnicurile sunt o activitate grozavă în aer liber, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Sunt ușor de organizat și pot fi făcute oriunde. Cea mai bună parte a picnicurilor este că poți diversifica de la mâncare până la activitățile fizice, astfel încât cu fiecare ocazie să te poți bucura de o experiență nouă.

Lasă un comentariu